شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۱
شکل گیری حلقه میانی دستورالعملی برای آزادسازی خرمشهرهای پیش رو

حوزه / مدیر اندیشکده گام دوم انقلاب اسلامی، حلقه‌های میانی را نقشه گنج دانست و گفت: حلقه‌های میانی یک دستورالعمل برای آزادسازی خرمشهرهای پیش رو است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محمد باقر ولدان مدیر اندیشکده گام دوم انقلاب اسلامی با بیان اینکه «حلقه‌های میانی» کلید رمزگشایی از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: حلقه‌های میانی آنچنان اهمیت دارد که اگر بخواهیم نسبت به حقیقت مطلب آن پی ببریم باید به سه محور چیستی، چرایی و چگونگی این موضوع بپردازیم.

وی پیرامون چیستی حلقه‌های میانی بیان داشت: چیستی حلقه‌های میانی و مدل عملیاتی و راهکار پیاده سازی بیانیه گام دوم از سوی رهبری تنها پس از حدود سه ماه از صدور بیانیه گام دوم در جمع جوانان پرشور و با انگیزه که مخاطب اصلی بیانیه بودند، مطرح شده است.

مدیر اندیشکده گام دوم انقلاب اسلامی، حلقه‌های میانی را نقشه گنج دانست و اظهار داشت: نسل حاضر و آینده انقلاب اسلامی می‌تواند با عمل به این دستور و با ظرفیت این سند تحولی و چشم انداز زیبا در مسیر افق تمدنی حرکت کند.

وی با بیان اینکه حلقه‌های میانی یک دستور العمل برای آزادسازی خرمشهرهای پیشرو است، گفت: حلقه‌های میانی کلیدواژه‌ای است که می‌تواند مفاهیم و گزاره‌ها را به هم متصل کند و شبکه‌ای از ظرفیت‌های گفتمانی را در مقام پیاده سازی ساحت‌های گام دوم انقلابی به منصه ظهور برساند.

حجت الاسلام ولدان تصریح کرد: اگر ظرف صدور و زمان بیان موضوع حلقه‌های میانی را بررسی کنیم و ببینیم در چه شرایطی رهبری نسبت به الزامات حرکت عمومی به بحث حلقه میانی پرداختند متوجه می‌شویم حلقه میانی در کنار سه لازمه دیگر حرکت عمومی یعنی شناخت صحنه، جهت گیری تمدنی و عوامل امید بخش می‌تواند راه برون رفت از مشکلات و مسائل روز جامعه و تبدیل تهدیدها به فرصت باشد.

وی پس از بحث درباره چیستی حلقه‌های میانی، به موضوع چرایی حلقه‌های میانی پرداخت و گفت: حلقه‌های میانی یک عامل امید بخش، انگیزه بخش و حرکت آفرین برای گام برداشتن در مسیر پیشرفت است از این جهت چون جنس انقلاب جنس پویایی و نوزایی و خودزایی است، ضرورت دارد ما به موضوع حلقه‌های میانی بپردازیم و از طرف دیگر تجربه ثابت کرده وقتی که عده‌ای با روحیه جهادی و یک فکر و گفتمان صحیح، منطقی، معقول و منضبط به میدان بیایند می‌توانند منشأ آثار و برکات بنیادین برای جامعه شوند.

حجت الاسلام ولدان ادامه داد: از طرف دیگر هم اگر ما نخواهیم به راه حل حلقه‌های میانی به عنوان دستورالعمل جدی از سوی ولی جامعه و ناخدای کشتی انقلاب پای بند باشیم، باید منتظر حوادث سهمگین و مصائب و مشکلات روزافزون در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، امنیتی، اقتصادی و حتی اخلاقی باشیم. با تشکیل حلقه‌های میانی می‌توان هم پیشگیری از مصیبت‌ها کرد و هم آینده‌نگری و آینده نگاری برای ترسیم یک افق زیبا و روشن داشت.

مدیر اندیشکده گام دوم انقلاب اسلامی سپس بحث در مورد چگونگی تشکیل حلقه‌های میانی را مطرح کرد و گفت: جنس بیانیه یک سند ابلاغی و اداری نبوده بلکه یک میثاق نامه و یک توصیه نامه از سوی پیر راه و مجاهد به نسل نو و جوان برای ۴۰ سال دوم انقلاب است که جوانان را بارها مورد خطاب قرار می‌دهد و ملت ایران را به عنوان کسانی که می‌توانند این راه را با صلابت و قوت و قدرت دنبال کنند تشویق می‌کند.

وی یادآور شد: در بیانیه گام دوم راه حلی که ارائه شده این است که مجموعه‌هایی از جوانان، کنشگران، نخبگان و متخصصان به میدان بیایند و بتوانند از طرفی مسائل حاکمیت را به مردم و از طرف دیگر مسائل و مشکلات مردم را از طریق مجموعه‌های تخصصی به بحث و بررسی و نظریه پردازی گذاشته و به حاکمیت منتقل کنند یعنی آن‌ها یک مجموعه کنشگر ایده پرداز و توانمند می‌شوند که به شکل فعالانه پیشران جامعه پردازی هستند و به سمت نظم نوین جهانی و تمدن نوین اسلامی حرکت می‌کنند.

حجت الاسلام ولدان با اشاره به شیوه تشکیل حلقه میانی، گفت: این فرآیند به تصریح رهبری حلقه‌های میانی نه کار شخص رهبری و نه دولت و نه هیچ مجموعه بروکراسی و دیوانسالاری است، بلکه نیروهای خودجوش جوانانی هستند که می‌توانند با تعهدی که دارند زمینه تشکیل دولت اسلامی را پدید آورند و از این جهت تشکیل حلقه‌های میانی باید کاملا به صورت مردمی باشد. مجمع مردمی حلقه‌های میانی گام دوم انقلاب اسلامی امامی است که می‌تواند حلقه‌های میانی را همدل و هم داستان و هم افزا کند.

وی به بیان مصادیقی از این مسئله پرداخت و گفت: مثال بارز این مدل در طول سالیان انقلاب اسلامی است که در عصر انقلاب همه آمدند و حرکت عمومی ایجاد شد و با فرمانبری از رشادت امام راحل، انقلاب شکوهمند ایران اسلامی در ۲۲ بهمن ۵۷ به ثمر نشست.

حجت الاسلام ولدان افزود: مثال دوم در دفاع مقدس بود که هشت سال حرکت عمومی شکل گرفت و زن، مرد، پیر و جوان به میدان آمدند و از جان و مال و ناموس این مرز و بوم دفاع کردند و چه خرمشهرها به فضل خدا آزاد شد؛ گنج جنگ همین حرکت عمومی بود که همه خودسازی کردند و در نهایت جامعه پردازی شد.

مدیر اندیشکده گام دوم انقلاب اسلامی در تبیین مصداق سوم گفت: در همین سال‌های اخیر و در شرایط کرونا بار دیگر یک بسیج عمومی با مواسات و همدلی و با روحیه جهادی شکل گرفت و الحمدالله با کمترین آسیب‌ها توانستیم از یک بحران بزرگ عبور کنیم.

وی ادامه داد: مثال اخیر نیز جریان ایران همدل بود که زنان مرز و بوم ما برای جبهه مقاومت از طلاهای خود گذشتند و بانوان ایران و حتی جهان پای کار مردم غزه و لبنان آمدند.

حجت الاسلام ولدان در پایان گفت: اگر توانستیم تجربه و توفیقات را داشته باشیم در آینده پیشرو هم خواهیم توانست در مسئله شناسی و در حل مسئله و تحقق روش‌های نو و دانش بنیان برای حرکت همراه با پیشرفت بر مبنای الگوی حلقه‌های میانی گام‌هایی را برداریم.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha